Inscripció a les proves d’accés a Cicle Formatiu de Grau Mitjà i a Cicle Formatiu de Grau Superior.

Termini d’inscripció: del 15 al 25 de març de 2021. El Departament d’Ensenyament convoca les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà per a les persones que volen accedir a la formació professional de grau mitjà i no tenen el graduat en educació secundària obligatòria. Per poder fer la prova d’accés cal tenir 17 anys o complir-los durant l’any 2021. Convoca també les proves d’accés a cicles formatius de grau superior per a les persones que volen accedir a la formació professional de grau superior i no tenen el batxillerat. Per inscriure’s a la prova cal tenir 19 anys o més (o complir-los l’any 2021) i no tenir cap titulació acadèmica o d’ensenyaments equivalents que permeten l’accés directe a la formació professional (batxillerat o equivalent).

 

En aquest document trobareu la informació de la web de manera més resumida. 

 

 

 

Saló de l’ Ensenyament 2021

El Saló de l’Ensenyament, una de les grans cites de l’àmbit educatiu a Catalunya, tindrà lloc del                                         La trobada agrupa diverses iniciatives destinades a estudiants i professionals del món de l’ensenyament, amb l’objectiu d’oferir una informació àmplia i actualitzada de l’oferta d’estudis a Catalunya.

Aquí teniu un document que us pot servir per poder preparar la visita al Saló de l’Ensenyament!!

 EN REVISIÓ 

Activitats d’ orientació a 4t d’ESO

Com passa el temps! Estem a punt d’acabar una etapa i començar una altra. Suposem que amb nervis i il·lusió a la vegada. Sabem que aquest pas no és fàcil i podríem dir que és una de les primeres decisions importants que haureu de prendre abans d’entrar al món dels adults. Per aquest motiu, l equip de tutors i l’ orientadora referent us hem preparat unes activitats d’orientació que venen a ser una continuïtat a les del curs passat. Esperem que us serveixin d’ ajuda a l’ hora de decidir quins estudis voldríeu continuar estudiant un cop finalitzat aquest curs. Aquí trobareu les activitats d’ orientació que haureu d’anar fent al llarg de les tutories i l’enllaç a un test d’orientació online , test GR, que haureu de contestar. Sapigueu que si algú se sent molt perdut/da pot demanar suport al tutor/a i/o a la vostra orientadora referent, la Rosa Mª Mañas. I a més a més, podeu enviar un correu de consulta a orientaciocastellbisbal@gmail.com. Ànims, que això està fet!

 

Aquí teniu dos enllaços web on podeu consultar:

- Estudiar a Catalunya: On trobaràs informació referent a estudis, preinscripcions, recursos d’orientació educativa, acadèmica i professional. 

Canal d’ Universitats: on pots trobar tota la informació en relació als estudis universitaris. 

 

Presentacions dels ensenyaments postobligatoris de l’ INS Castellbisbal:

- Batxillerat

- Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Pensem en el futur…

Els alumnes de 4t d’ESO esteu a punt de començar el vostre treball de síntesi “Pensem en el futur…”. Durant els propers dies portareu a terme una sèrie d’activitats que us ajudaran a conéixer quines son les sortides acadèmiques i laborals després de l’ESO. Aquesta web us será de molta utilitat: Estudiar a Catalunya Podeu baixar-vos el dossier del Tds: Pensem en el futur!. 

A més a més, a partir del 21 de març fins al 21 de juny podreu accedir al Navegador d’ Estudis i Professions ( NEPTU) d’ Educaweb. Aquest portal és un buscador d’estudis i professions, on podreu consultar i cercar un món d’informació sobre les possibilitats del vostre futur acadèmic i professional. Sol.liciteu al tutor/a el nom i contrasenya d’accés. 

 

Aquí teniu també els enllaços amb les presentacions dels ensenyaments postobligatoris que s’han utilitzat a la xerrada per part del professorat durant el treball de síntesis ” Pensem en el futur”:

 - Batxillerat

- Ensenyaments artístics

- Formació professional

 

Ànims i bona feina!!!

 

Activitats d’orientació a 3r d’ESO

A partir d’aquesta setmana, els alumnes de 3r d’ESO iniciareu el procés d’orientació. A partir d’aquest moment haureu de decidir cap on voleu orientar el vostre itinerari acadèmic i professional. El primer pas per orientar-vos és saber el que més us agrada i el que més us interessa. Però amb això no en tenim prou, cal saber si les vostres aptitus i habilitats coincideixen amb els vostres interessos. I, d’altra banda, és important reconèixer què valoreu més d’una feina. Us proposem que feu un qüestionari que us ajudarà a concretar tot això.

sistema_educatiu.jpg

A més a més, a partir del 21 de març fins al 21 de juny podreu accedir al Navegador d’ Estudis i Professions ( NEPTU) d’ Educaweb. Aquest portal és un buscador d’estudis i professions, on podreu consultar i cercar un món d’informació sobre les possibilitats del vostre futur acadèmic i professional. Sol.liciteu al tutor/a el nom i contrasenya d’accés.